Dansexpressie met Rosalie

Dansexpressie gaat uit van jouw unieke beleving. De dans wordt niet voorgedaan, maar door jezelf al doende vormgegeven. Zowel individueel als in samenspel met anderen creëer je authentieke bewegingen en bewegingspatronen. Ook als je een beperking hebt is Dansexpressie goed te doen, omdat jij als danser de bewegingen kiest.
Met behulp van gevarieerde thema’s bied ik jou als docent de handvaten om je dansvaardigheid, creativiteit, lichaamsbewustzijn en bewust zijn te verkennen en ontwikkelen.

Elke beweging van binnen kan een inspiratiebron zijn voor een beweging in je lichaam, maar ook externe inspiratie biedt een ingang voor dans. Denk hierbij aan muziek, stilte, taal, ruimte, kracht, natuur, beelden en nog meer.

We gaan op zoek naar een oordeelloze ruimte, openheid en een omarmende houding waardoor speelsheid als vanzelf verwelkomd wordt.

Praktische tips
De intensiteit van bewegen kan per oefening en per persoon verschillen. Lekker zittende kleding in laagjes is daarom van harte aanbevolen. Zelf dans ik het liefste op blote voeten of met sokken, maar het dragen van binnenschoenen is ook toegestaan. Het gebruik van je mobiele telefoon is tijdens de les niet toegestaan. Een kwartier voor de les kan je me al vinden in de zaal voor de nodige vragen en opmerkingen.

Tijd en plaats
Vanaf september 2024 bij Edanz aan de van OLdebarneveltlaan 6
Dagen en tijden worden binnenkort bekend gemaakt