Ervaringen

Ervaringen

De yogalessen geven me alles wat ik nodig heb. Kracht, souplesse en rust in het hoofd. Marieke is een vakvrouw met een warm hart voor de medemens, en dat straalt door in de lessen. Wat prettig is, is dat je alle ruimte krijgt de houdingen op een voor jou passende manier te doen. Hierbij krijg je goede individuele begeleiding. Dit maakt dat iedereen volledig aanwezig kan zijn, precies zoals je bent. En dat is in deze tijd iedere week weer een kado! 
Mirjam

‘De yoga-lessen van Marieke ervaar ik als prettig, ontspannend en afwisselend. Marieke is een betrokken docent die goed kijkt naar wat haar leerlingen nodig hebben. Er zit veel variatie in de lessen en de oefeningen zijn voor iedereen aanpasbaar op het eigen niveau.’
Hannah van Dijk

De lessen van Marieke zijn voor mij een wekelijks cadeautje aan mezelf; het is heerlijk ontspannen, lijfelijk en geestelijk, door de warme begeleiding van Marieke en de gepaste sfeervolle muziek. Ze weet daardoor een prettige sfeer te creëren. Tegelijkertijd geniet ik van de fysieke uitdagingen, waardoor ik soms spieren ervaar waarvan ik het bestaan niet wist. De lessen zijn gevarieerd en hebben ook vertrouwde terugkerende elementen. Ik kijk er altijd naar uit.
Kortom een aanrader!!
Janita Lammertse

Ik volg nu ruim een jaar yoga bij Marieke en ervaar haar lessen als heel plezierig. Ze bevatten een mooie mix tussen inspannen en ontspannen/navoelen.
Ook vind ik het fijn dat Marieke enerzijds oefeningen en houdingen herhaalt, maar anderzijds ook veel variatie aanbrengt in wat ze aanbiedt.
Mathilde

“ In haar lessen bodyfit doet Marieke de oefeningen altijd nauwkeurig en geïnspireerd voor. Misschien komt die inspiratie uit de mime of de yoga, waarin ze is opgeleid?
Het houdt de les in elk geval fris, en ik heb nooit het gevoel suf op de automatische piloot te bewegen.
Ze heeft veel kennis van het (oudere) lichaam, en nodigt ons uit onze eigen grenzen te bewaken. Maar evengoed worden we uitgedaagd net een stapje verder te gaan, waarbij ze ons ondersteunt met individuele aanwijzingen.
We werken met plezier aan spierkracht, uithoudingsvermogen, balans, soepelheid, en geheugen , en dat alles op muziek “.
Anne (Bodyfit 55+ donderdagochtend)

“Ik wordt altijd heel relaxed en ontspannen tijdens de yogales van Marieke. Haar stem en rustige manier van lesgeven zorgen ervoor dat je je snel op je gemak voelt en makkelijker kunt ontspannen. Een echte aanrader voor bezige types als ik die er moeite mee hebben hier tijd voor te maken.”
Anya Spandaw

“ Al enkele jaren volg ik Bodyfit-lessen bij Marieke. Sinds een paar jaar zelfs 2x per week. Elke les is anders en ik heb nooit geweten dat er zoveel soorten buikspieroefeningen bestaan. Mijn chronische schouderblessure geeft ook steeds minder klachten sinds ik 2 x per week sport.”
Astrid

De bodyfit-lessen bij Marieke zijn ontegenzeggelijk goed voor mijn lijf. En ik bewonder Marieke om de afwisseling die zij in haar lessen aanbrengt. Maar het meest bewonder ik haar muziekkeuze: die vind ik fantastisch. Elke week verheug ik me weer op de muziek die we bij onze lessen krijgen! 
Willemien Wierenga-Bremmer

De (intensieve) les Bodyfit bij Marieke is iedere week weer heerlijk om te doen!! Door de combinatie van oefeningen met een beetje tempo waarbij de hartslag flink verhoogd en de oefeningen op de mat voor al je spieren, heb ik altijd na afloop het gevoel mijn hele lichaam goed getraind te hebben.
En daarbij komt nog het enthousiasme en de deskundigheid van Marieke, heerlijke muziek én iedere week andere oefeningen.
De lessen zijn in een ‘gewone’ gymzaal en dat zorgt er mede voor ze heel betaalbaar zijn.
Kortom: een echte aanrader als je op een laagdrempelige manier aan je conditie wilt werken!!
Ellie ( 50+ en sport al ruim drie jaar bij Marieke)

“De yogalessen van Marieke ervaar ik als prettig en ontspannend. Wat fijn is, is dat ik met mijn stugge lichaam precies kan doen wat mijn lichaam kan, en soms een beetje meer, de oefening. Ook kan je gerust een andere, beter bij je passende oefening doen, zonder dat er gek wordt gekeken. Kortom, yoga bij Marieke is een aanbeveling waard.”
Caroline Rietman, 58 jaar, zittend beroep.

Marieke geeft ontzettend leuk les  en is een vriendelijke , lieve, gezellige vrouw die ook let op de oefeningen die je mee doet. Bij bv. heupproblemen zegt ze erbij dat deze oefening niet geschikt is en verteld je wat je wel kunt doen. De lessen van Marieke zijn echte aanraders!
Alita de Ruiter

Sinds een aantal jaren sport ik bij Marieke . De laatste twee jaar volg ik twee keer per week een les bodyfit . De sfeer is heel plezierig en er wordt goed “gewerkt”. Het resultaat : ik voel me veel fitter dan voorheen. Zelfs mijn rugklachten zijn verdwenen !
Aly H. (67jaar)

Ik ben heel blij met Marieke als yogadocente: ze heeft souplesse, kracht en mildheid in zowel de houdingen die ze geeft in de lessen als de mens Marieke die voor de groep staat.
Ik ben een blijvertje!!
Wilma (54 jaar)

Van de Bodyfit profiteert niet alleen mijn lichaam, ook mijn geest! Na een dag werken is het heerlijk dat iemand anders even zegt wat ik moet doen en ‘… nog drie, nog twee, nog een..’roept. Het motorische deel van mijn hersenen moet aan de slag en dat alles op prettig in het gehoor liggende, herkenbare muziek. Ik wil zo weinig mogelijk sessies missen!
Marieke Jonker, docente, 52.

Hi Marieke,
Ik ben al vanaf het begin bij je aan het sporten en vind je lessen elke keer anders en leuk. Elke week andere muziek dus iedereen komt aan zijn trek en het is dus nooit saai! Je bent erg in ons geïnteresseerd en je probeert andere oefeningen te geven als er iemand geblesseerd is.
Vind dat je ook erg gegroeid bent.
Kortom, ik ben erg blij dat ik bij je mag sporten en hoop dat je nog jaren les blijft geven maar dat komt goed! Je bent enthousiast en ik merk dat je je werk met plezier doet! Succes verder en tot de volgende keer maar weer
Liefs, Douwien

Bodyfit bij Marieke: Haar lessen zijn altijd zeer gevarieerd, ze is kundig, we gebruiken alle spieren en wat zeker ook belangrijk is… haar vrolijkheid.
Ik doe actief 2x in de week met veel plezier mee en neem daarnaast ook deel aan een van haar yogalessen sinds ze hiervoor is afgestudeerd. Daar kijk ik ook altijd naar uit, haar yogales geeft mij meer innerlijke rust.
Annemiek

“Dankzij lieve yoga juf Marieke ,haar deskundigheid en enthousiasme, kan ik ondanks mijn beperkingen Toch elke week weer genieten en uitzien naar een heerlijke yogales“
Liesbeth

Marieke’s Yoga met klankschalen.
Zondagochtend, heerlijk fietsen door een rustige stad. Ook in de zaal heerst kalmte, langzamerhand vindt iedereen zijn plek.
Marieke geeft eerst aanwijzingen en ruimte om bepaalde oefeningen aan je eigen behoefte aan te passen. Zodat de energie kan stromen!
We beginnen rustig en van daaruit worden de oefeningen actiever. Van de klankschalen ben je je in het begin nauwelijks bewust, als een kabbelende bergbeek in de verte. De subtiele klanken vormen een zachte bodem in je bewustzijn.
De muziek ondersteunt de oefeningen niet alleen als kalme omgeving, maar ook ritmisch en energiek. Muzikant Fokke reageert op wat zich aandient, zodat klank en beweging organisch in elkaar vloeien. De eind-ontspanning mag eindeloos duren.
Voor mij was deze yogales een hele fijne ervaring: tijdens inspanning en ontspanning omhuld worden door warme en heldere klanken, dat tilt je zondagochtend naar een hoger niveau.
Margriet Oostra

Recensie: Bodyfit (Voorheen: Bewegen op muziek 55+)
We weten allen dat bewegen goed is voor lijf en gemoed maar hoe geef je daar invulling aan?
– Sportschool? Neeeh!
– Running? Pffffh!
– Hond uitlaten? Met handen in de jaszak = Te slap!
Zelf wilde ik naast wandelen wel iets meer met m’n lijf en houding. (buikje, ronde rug e.d.)
Daarnaast wilde ik aan een activiteit meedoen in eigen wijk(centrum) en zag op de activiteitenlijst Bewegen op muziek 55+. Toen ik jonger was heb ik dat veel gedaan: Aerobics of Bommen, maar 55+?? Bejaardengym!
Toch een proefles meegedaan en was meteen enthousiast. Helemaal geen bejaardengym. Het enige wat is aangepast aan leeftijd is dat er geen spring-oefeningen zijn. En de muziekkeuze misschien: Geen house-beats maar leuke muziek die we kennen en elke les anders.
Ook de lessen zijn geen week hetzelfde en matig intensief. Wisselende aandacht op buikspieren, arm-en schouders (ruggetje), conditie, coördinatie, en ademhaling. Docent Marieke geeft ook Yoga welke ze ook verwerkt in Bodyfit. Lekker hoor!
Marieke is een (aanstekelijke) gedreven docente die haar lessen goed voorbereidt en steeds weer iets anders in petto heeft. Laatst bv. moesten we een stoel erbij nemen en ik dacht: Oh nee hè Bejaardengym! Maar de stoel werd voor iets heel anders gebruikt haha.
Marieke zelf is ontzettend lief met aandacht voor iedereen. Ze let goed op je houding en corrigeert ter voorkoming van blessures, maar complimenteert ook net zoveel.
En met of in de groep is er altijd ruimte voor je verhaal….ook fijn!
Annet Plooyer

Afwisselende lessen, steeds weer verrassend en het wordt dus niet saai. Marieke blijft aanwijzingen geven mbt tot houding etc.  zeer tevreden over de lessen.
Winy van Veen

Recensie mindfit 17-11-2018:
Onlangs heb ik een workshop mindfit gedaan bij Marieke. Er werden allerlei ontspanningsmethoden gedaan en uitgelegd. Oosterse en westerse, nieuwe en oude methodes. Alles kwam aan bod. Sommige technieken waren mij bekend en andere niet. Het was leuk om vergeten dingen weer op te halen of weer opnieuw te gaan gebruiken. De uitleg was heel duidelijk en de thee heel lekker.
Ik ben blij dat ik deze workshop gedaan heb.
Jane

Ik begon met yoga bij Marieke tijdens een zware periode in mijn leven.
Het heeft me geholpen bij het hervinden van rust, acceptatie en kracht en heeft mijn lichaamshouding mooier gemaakt.
Het is een wekelijks rustpunt, waar ik niet meer zonder zou willen.
Saskia

Persoonlijk ben ik niet zo van het ophemelen van personen die hun werk of hobby uitoefenen maar voor Marieke maak ik graag een uitzondering. Ze denkt echt na over de lesstof; ze maakt dat je zélf ook moet nadenken over waar je nu echt mee bezig bent…extra hersengymnastiek naast de afwisselende lichamelijke oefeningen! :)…Dit met een grote portie enthousiasme waar ze ons vervolgens mee aansteekt! Ik verheug me op elke les, Marieke: je bent top!
Marsja Riddering

Marieke is een gedreven docent, die enthousiast en goed lesgeeft. Ze heeft altijd in de gaten wanneer een oefening je niet gemakkelijk afgaat en komt dan bij je mat om je te helpen. Veel persoonlijke aandacht dus! Een aanrader…
Aleid Brouwer

De lessen van Marieke zijn erg leuk en gevarieerd, elke week is het weer anders en dat doen we op leuke muziek.
Hilly Ramaker Dijkstra

In mijn ervaring is Marieke een veelzidig en enthusiast docent die brengt haar eigen persoonligheid altijd mee in haar lessen. Haar specialiteit is bewegen in/met de natuur; ontmoeting met jezelf in authentiek rust, energie en ruimte.
Marja Cantell

Heerlijk dichtbij huis (in Beijum) geeft Marieke iedere week weer een hele afwisselende lessen. Ze bedenkt steeds weer iets nieuws, maar zorgt altijd dat alle spieren aan bod komen. En dat alles met grote deskundigheid en een aanstekelijk enthousiasme. Super Marieke!
Ellie Feunekes

Heerlijk om een uurtje met leuke muziek je lekker in het zweet te werken. Erg afwisselend met veel persoonlijke aandacht.
Adriana Kleine