Docenten en medewerkers

Docenten en medewerkers:

Rosalie Buitenweg

Mijn naam is Rosalie Buitenweg, de dochter van Marieke. Yoga en beweging zijn mij met de paplepel ingegoten. Als tiener heb ik vele uren op de circus- en dansschool doorgebracht en natuurlijk in de yoga- en bodyfitlessen van mijn moeder.

Yoga is voor mij een heerlijke manier om tot rust te komen, te herstellen en om meer in contact te komen met mijn lichaam en binnenwereld. Zo kom ik meer in balans en kan ik mijn dagelijkse zorgen en gepieker achter mij laten.

In 2022 heb ik de Arhanta Yoga opleiding voor docenten afgerond. In 2023 heb ik de specialisatie Yoga Danza gevolgd. Vervolgens heb ik een half jaar intensief stage gelopen bij Marieke.
Op maandagavond heb ik tegenwoordig twee eigen Hatha Yoga groepen en op dinsdagavond een dansexpressie groep. Daarnaast geef ik af en toe in de vaste groepen van Marieke les.
Tijdens mijn lessen zul je ook merken dat ik ben gevormd door Klaas Jan van Velzen (o.a. bekend van het boek Meditatie en het zelfgenezend vermogen) en de opleiding Dansimprovisatie in Amsterdam.
Ik hoop je te ont-moeten 🙂

Gerhard Heidema

Hallo, mijn naam is Gerhard (1969) en ik geef sinds 2021 Kundalini Yoga (KY). Vanaf januari 2024 bij Marieke waar ik zelf ook yogalessen bij gevolgd heb.

Tijdens mijn 1e kennismaking met Kundalini Yoga in 2019 ben ik erdoor gegrepen. KY vind ik erg fijn, omdat veel oefeningen dynamisch en divers zijn. 
Door zelf Kundalini Yoga te beoefenen merkte ik al snel welke positieve uitwerking dit heeft op mijn algehele welzijn. Deelnemers aan de KY lessen merken dit ook al vrij snel. Dat vind ik zo mooi aan het lesgeven.

De opleiding tot (Internationaal) KY Instructeur heb ik gevolgd bij 3HO in Enschede waar ik in januari 2022 mijn diploma heb behaald.
Tevens ben ik opgeleid tot Spiritueel Life Coach, Running Therapeut, schaatstrainer en werk ik als begeleider op een leer-werkbedrijf. In het verleden ben ik topsporter (langebaan -en marathonschaatser) geweest. Daarnaast ben ik coördinator van blote voeten dansfeesten van de Dancing Buddhas.

Helena Igel

Mijn naam is Helena en sinds oktober 2019 ben ik invalkracht voor Marieke. Veel in mijn leven draait om yoga, en dan bedoel ik daarmee niet alleen de fysieke oefeningen die we tijdens de les doen, maar ook meditaties, mindfulness en ademhalingsoefeningen. Ik ben opgeleid in Hatha-yoga en yin yoga en geef graag een mix uit inspannende en ontspannende oefeningen. Tijdens de yogalessen probeer ik een ruimte te creëren waarin je de mogelijkheid krijgt om in je lichaam te zakken, te ontdekken wat er in je speelt en op een zachte manier je comfortzone op te rekken. Iedereen zit uiteindelijk in zijn eigen proces en in de lessen lopen we een stuk van het pad met elkaar!
Naast de yogalessen bied ik ook coaching aan voor persoonlijke ontwikkeling en bewustzijnsgroei, zoals het uitbreiden van mindfulness, aandacht voor het moment. Zelf ervaar ik daardoor een enorme toevoeging aan mijn leven en dit wil ik graag met je delen.
Fijn om je te ontmoeten!

Wilma Lubberman

“Ik word telkens weer geraakt door mensen en hun processen, door de enorme authentieke kracht die vrij komt in bewustzijnsprocessen. Het is mijn missie om mensen te laten ervaren hoe het is om zowel fysiek,mentaal, emotioneel als spiritueel verbondenheid te voelen, om een “heel” mens te zijn.
Mijn bedrijf heet bewegend bewustzijn, dit sluit aan op de yogalessen die ik af en toe geef voor Marieke. Yoga is een ingang om bewustzijn en beweging samen te ervaren. Ik heb de 2 jarige Hatha yoga opleiding gevolgd van de Saswitha opleiding in Bilthoven. Ik heb altijd yogalessen gevolgd en op en af geef ik yogales. Ook heb ik onlangs een bijscholing “Yoga op de stoel” gevolgd.
Verder ben ik vooral coach en therapeut voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.
Fijn om je in de lessen voor Marieke te ontmoeten….”

Ellicia Uneken

Voor mij betekent yoga verbinding. Verbinding tussen lichaam, geest en ziel. Denken en voelen. Inzicht daar in krijgen en daar balans in vinden. En natuurlijk ook verbinding met de mensen en de wereld om mij heen.

Ik heb mijn opleiding gevolgd bij Namonamah en de basis van mijn lessen is Hatha yoga. Geen les is hetzelfde en ik vind het leuk om uit verschillende andere yogastijlen oefeningen te gebruiken in de les. Wat wel steeds terug komt is aandacht voor het voelen. Het bewustzijn daardoor vergroten en hierdoor weer krachtiger en steviger in het leven staan.

Ik heb heel veel zin in lesgeven en hoop je gauw te ontmoeten.

Folkert Rienstra


Muziek was altijd al mijn passie. Ook ben ik altijd op zoek geweest naar zingeving en spiritualiteit. In het klankwerk wat ik doe, komen die dingen op een mooie manier samen.
Ik geef klankmassages, meditaties en klankconcerten. Ook werk ik als Mindfulness kindercoach. Samen met Marieke ben ik op zoek naar een vorm waarin yoga en klank en muziek elkaar versterken.

Namber

Sinds 2022 doen wij bij Namber de boekhouding voor Marieke. Bij Namber verzorgen wij administraties voor bedrijven en zelfstandigen. Wij worden hierbij geholpen door mensen die niet vanzelfsprekend mee kunnen doen in het reguliere arbeidsproces. Via deze arbeidsmatige dagbesteding bieden wij onze medewerkers een stabiele en zinvolle daginvulling. Sinds 2023 ondersteunen wij Marieke ook bij de facturatie.