Docenten en medewerkers

Docenten en medewerkers:

Helena Igel

Mijn naam is Helena en sinds oktober 2019 ben ik invalkracht voor Marieke. Veel in mijn leven draait om yoga, en dan bedoel ik daarmee niet alleen de fysieke oefeningen die we tijdens de les doen, maar ook meditaties, mindfulness en ademhalingsoefeningen. Ik ben opgeleid in Hatha-yoga en yin yoga en geef graag een mix uit inspannende en ontspannende oefeningen. Tijdens de yogalessen probeer ik een ruimte te creëren waarin je de mogelijkheid krijgt om in je lichaam te zakken, te ontdekken wat er in je speelt en op een zachte manier je comfortzone op te rekken. Iedereen zit uiteindelijk in zijn eigen proces en in de lessen lopen we een stuk van het pad met elkaar!
Naast de yogalessen bied ik ook coaching aan voor persoonlijke ontwikkeling en bewustzijnsgroei, zoals het uitbreiden van mindfulness, aandacht voor het moment. Zelf ervaar ik daardoor een enorme toevoeging aan mijn leven en dit wil ik graag met je delen.
Fijn om je te ontmoeten!

Wilma Lubberman

“Ik word telkens weer geraakt door mensen en hun processen, door de enorme authentieke kracht die vrij komt in bewustzijnsprocessen. Het is mijn missie om mensen te laten ervaren hoe het is om zowel fysiek,mentaal, emotioneel als spiritueel verbondenheid te voelen, om een “heel” mens te zijn.
Mijn bedrijf heet bewegend bewustzijn, dit sluit aan op de yogalessen die ik af en toe geef voor Marieke. Yoga is een ingang om bewustzijn en beweging samen te ervaren. Ik heb de 2 jarige Hatha yoga opleiding gevolgd van de Saswitha opleiding in Bilthoven. Ik heb altijd yogalessen gevolgd en op en af geef ik yogales. Ook heb ik onlangs een bijscholing “Yoga op de stoel” gevolgd.
Verder ben ik vooral coach en therapeut voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.
Fijn om je in de lessen voor Marieke te ontmoeten….”

Ellicia Uneken

Voor mij betekent yoga verbinding. Verbinding tussen lichaam, geest en ziel. Denken en voelen. Inzicht daar in krijgen en daar balans in vinden. En natuurlijk ook verbinding met de mensen en de wereld om mij heen.

Ik heb mijn opleiding gevolgd bij Namonamah en de basis van mijn lessen is Hatha yoga. Geen les is hetzelfde en ik vind het leuk om uit verschillende andere yogastijlen oefeningen te gebruiken in de les. Wat wel steeds terug komt is aandacht voor het voelen. Het bewustzijn daardoor vergroten en hierdoor weer krachtiger en steviger in het leven staan.

Ellicia en Marieke zijn aangesloten bij de Vereniging Yogadocenten Nederland

Rosalie Buitenweg

Ik ben de dochter van Marieke. Yoga en beweging is me met de paplepel ingegeven
Als tiener heb ik veel uren op een circus- en dansschool doorgebracht én: in de Yoga lessen van mijn moeder.

De Yoga lessen van mijn moeder zijn een heerlijke manier om tot rust te komen, te herstellen en meer in contact te komen met mijn lichaam en plaats van opgenomen te worden in al mijn gedachtes.

In 2022 heb ik met succes de Arhantha yoga 200 uurs opleiding gevolgd. Om nu onder begeleiding van mijn moeder de wereld van les geven te verkennen.

Ik hoop jou te ontmoeten in mijn tocht om een ervaren yoga docent te worden.

Carla Engelsman

Met plezier en voldoening heb ik de afgelopen 50 jaar in verschillende functies in de gezondheidszorg gewerkt. Mijn huidige werkzaamheden als gestalttherapeut heb ik beperkt tot enkele cliëntcontacten. Werk dat mij energie geeft.
Naast dit werk doe ik andere activiteiten die voor mij ook zinvol en zinrijk zijn, zoals muziek maken, natuur- en kunstbeleving en lezen. En ik heb ‘tijd over’. Tijd die ik besteed aan activiteiten die op mijn pad komen.
En zo is het gekomen dat ik Marieke ondersteun bij haar administratie.

Folkert Rienstra


Muziek was altijd al mijn passie. Ook ben ik altijd op zoek geweest naar zingeving en spiritualiteit. In het klankwerk wat ik doe, komen die dingen op een mooie manier samen.
Ik geef klankmassages, meditaties en klankconcerten. Ook werk ik als Mindfulness kindercoach. Samen met Marieke ben ik op zoek naar een vorm waarin yoga en klank en muziek elkaar versterken.

Guido Buitenweg

Als partner van Marieke probeer ik ook mijn steentje bij te dragen aan Bewegen met Marieke. Dat doe ik vooral achter de schermen: ik beheer de administratie en een deel van het klantcontact. Ook kun je mij voordat de les begint nog wel eens tegenkomen met een bezem of stapel yogamatjes over de arm. Ik vindt het mooi om, samen met de docenten, iets te kunnen doen voor de mensen die zich bij ons melden. Rust, harmonie, beweging en bezinning, dat is waar het steeds om gaat.